Turkiet.nu/Turkisk lira

Turkisk lira (TRY) – Valutakurs och valutaomvandlare

Turkisk lira (TRY) är den officiella valutan i Turkiet och i den turkiska republiken Norra Cypern. På denna sida kan du hitta aktuell valutakurs för turkiska lira och använda vår valutaomvandlare för att omvandla mellan turkiska lira (TRY) och svenska kronor (SEK).

Aktuell valutakurs för Turkiska liran (TRY)

Valutakursen för turkiska lira kan variera och påverkas av flera ekonomiska faktorer. För de senaste växlingskurserna, se vår uppdaterade lista nedan eller använd vår valutaomvandlare lite längre ned på sidan.

0,336 SEK  
Kursdatum: 2024-04-12 (idag)
Dagens kurs jämfört med tidigare datum
I torsdags  (2024-04-11):
  0,3329 SEK  ➚  +0,93 %
En vecka sedan (2024-04-05):
  0,3328 SEK  ➚  +0,96 %
En månad sedan (2024-03-12):
  0,3193 SEK  ➚  +5,23 %
Tre månader sedan (2024-01-12):
  0,3419 SEK  ➘  -1,73 %
Sex månader sedan (2023-10-12):
  0,3922 SEK  ➘  -14,33 %
Ett år sedan (2023-04-12):
  0,5384 SEK  ➘  -37,59 %

Valutaomvandlare – SEK till TRY

Vår valutaomvandlare hjälper dig att räkna ut hur mycket dina svenska kronor (SEK) är värda i turkiska lira (TRY) och tvärtom. Användarinstruktioner för valutaomvandlaren:

TRY
SEK

För att se hur mycket en viss summa i är i svenska kronor kan du fylla i summan i fältet bredvid . Om du istället vill se hur mycket en viss summa i svenska kronor motsvarar i kan du fylla i summan fältet bredvid SEK.

Dagsaktuell kurs är: 1  =  kr ()

Kursutveckling för turkiska liran (TRY)

För att förstå valutamarknadens dynamik och ekonomins påverkan på turkiska liran, är det användbart att titta på dess kursutveckling över tid. Nedan finner du en graf som visar kursutvecklingen för turkiska liran mot svenska kronan (SEK) under de senaste två åren. Grafen ger en tydlig bild av valutans volatilitet och kan ge insikter i ekonomiska trender och händelser som har påverkat lirans värde.

Användning av turkiska lira i Turkiet

I Turkiet används liran för alla former av transaktioner, från att köpa souvenirer på marknaden till att betala för måltider på restauranger. Det är en god idé att ha lite lokal valuta till hands, särskilt i mindre städer eller på landsbygden där kort inte alltid accepteras. Automater finns tillgängliga i större städer och turistområden där du kan ta ut lira med ditt betalkort eller kreditkort.

Notera att växlingskurserna på flygplatser och hotell ofta kan vara mindre fördelaktiga än i banker och auktoriserade växlingskontor. Det är därför klokt att jämföra kurser eller planera din valutaväxling i förväg.

Bild på turkisk lira sedlar och mynt utlagda på ett bord.

Uttagsautomater för Turkisk lira i Sverige

Att ha tillgång till turkisk lira innan din resa till Turkiet kan vara en stor bekvämlighet. På denna sida har vi sammanställt en lista över platser i Sverige där du kan ta ut Turkisk lira-sedlar från bankomat. Denna lista kan underlätta din planering och se till att du är väl förberedd med lokal valuta före din avresa.

Skriv en kommentar